Wednesday, 17. April 2024
 
   
 



Drevo, ki ga je kupila za razstavo svojih izdelkov, je pristalo v spalnici.




Ajdina stvaritev s tušem, ko je bila stara tri leta.




Nujne so tudi lilije, vsako soboto sveže s tržnice.



 

 

 

 

 

Besedilo Ana Ivančič 

 

Foto Miran Kambič


... Editi Zelolepo, unikatni oblikovalki modnih dodatkov iz usnja. Edita se ob 10. letnici delovanja predstavlja s svežo kolekcijo in obogateno novo podobo blagovne znamke Zelolepo. Katera si ne želi zanimivo oblikovane, ročno izdelane torbice?

 

 



Edita je šivalno mizico domiselno predelala v pisarniški kotiček. Tam ji ponavadi družbo dela družinski ljubljenček Zap.




Ročno izdelan tepih je bil poročna dota Editine babice.

Značilnost mojega osebnega stila je … Ljubim detajle, zato je v stanovanju veliko kotičkov, ki imajo svojo zgodbo.

 

Oblikovalski kos, ki sem ga nazadnje kupila za svoje stanovanje je … Keramična luč Alje Starc.

 

Naslednja stvar, ki jo nameravam kupiti za svoj dom je ... Čisto odštekan stol od avstrijske umetnice Beatrix Somweber-Rath, ki sem jo spoznala na festivalu Assembley v Gradcu.

 

Moj najljubši prostor v mojem stanovanju je … Moja soba z mojo tablo navdihov, pa tudi kuhinja, kamor se zatečem vsak dan, ko improviziram pri kuhanju kosila.

 

Dodatna oprema, ki mi je najbolj pri srcu je … Najbolj so mi pri srcu stvari, ki jih naredim sama ali jih ustvariva z Ajdo.

 

V stanovanju bi najlažje shajala brez … Televizije. Brez nje sva že 9 let.

 

Ne bi pa mogla živeti brez … Mojih školjk, kamnov, knjižne police, ročno izdelanega tepiha, ki je bil babičina dota, ko se je poročila pred 68 leti.

 

Če bi bila kos notranje opreme, bi bila … Svetilka.

 

Moj najljubši kraj poleg Kranja je … Težko bi se opredelila za najljubši kraj poleg mojega rojstnega mesta, ker je zagotovo na vsaki celini kar nekaj mojih »zelolepih« krajev. Zelo moje mesto je New York in pa otok sredi Indonezije, Gili Trawangan.

 

Ponavadi moj zatrk sestavljajo … Odvisno od dneva, včasih samo sadje, drugič kakšen polnozrnat kruh. Ob sobotah dopoldne naju je prijatelj »zastrupil« s francoskimi rogljiči. Nujne so tudi lilije, vsako soboto sveže s tržnice.

 

Zadnje darilo, ki me je zares razveselilo, je bilo … Ajdino darilo za mojih deset let ustvarjanja: majhno modro kristalno srce.

 

Knjiga na moji nočni omarici je … Binu: Su Tong, darilo, ki sem ga dobila od prijateljice, oblikovalke Tine Pavlin.

 

 

 

Več v reviji H.O.M.E. september - oktober 2011