Friday, 19. April 2024
 
   
 

 

 

 

Meje med notranjim in zunanjim prostorom vse bolj izginjajo - in vrtno pohištvo ke vedno bolj pisano, zanimivo in kuriozno.

 

 

 

 

 

 

 






 

 

Emu

 

Neoklasicizem. Ta model Patricie Urquiola je nemudoma postal dizajnerska ikona. Pri snovanju oblike je našla navdih pri vrtnem pohištvu starih časov - izbiro barvo pa zaznamuje igrivost. Na voljo v več velikostih.

 





 

 

 

 

B&B Italia

 

Prelom oblik. Patricia Urquiola je ustvarila čudovito kolekcijo "Canasta", za katero je uporabila klasično predilno tehniko, ki jo je kombinirala z modernimi, vremensko neobčutljivimi materiali. Visok naslonjač nudi udobje kot v mehkem gnezdu.





 

 

Dedon.

 

 

"Dedon" je že dolgo tega naš ljubljenec - enostavnih, pa kljub temu rafiniranih oblik se preprosto ni mogoče naveličati. Letošnji ljubljenec je sedežni sestav Zofa, ki je modulrno sestavljiv. Na voljo v beli in črni barvi.

 

 






 

 

 

Driade

 

 

Stol "Pip" Phillipa Starcka iz lahke umetne mase je na voljo v različnih barvah, pozornost pa pritegne prav s svojo preprostostjo. Njegova velika prednost je, da se ga zložite enega v drugega in je zato idealen za gostinstvo.

 





 

 

 

Royal Botania

 


Avantgarden. Ležalnik Ozon znamke Royal Botania se odlikuje po drznosti in dinamiki. Oblikovalec je na stolu, ki je vremensko odporen, uporabil obliko krožnega loka. Kovinski deli so skoraj v celoti iz materialov, ki se jih lahko ponovno uporabi.