Saturday, 20. April 2024
 
   
 

 

 

Majhni, toda zmogljivi. H.O.M.E. predstavlja deset glasbenih stolpov, ki se lahko postavijo ob bok največjim.

 

 

REDAKCIJA Jürgen Rumpler, Valerie Fröhlich

FOTOGRAFIJE proizvajalci

 

 


DOBRO JE VEDETI

H.O.M.E. razkriva, kaj morate vedeti o glasbenih stolpih.

 

Priključki in povezljivost

Različni vhodi, kot sta HDMI in USB, omogočajo predvajanje datotek z drugih naprav (denimo z računalnika ali televizorja). MP3-predvajalnike praviloma priključimo prek USB-vhoda. Applovi izdelki imajo poseben priključek ali dock, kjer napravo lahko tudi polnite. Nekateri modeli omogočajo tudi brezžično povezavo LAN ali Bluetooth. Tako lahko priključite tudi druge naprave, denimo mobilni telefon. Za povezovanje analognih naprav (denimo gramofona) potrebujete priključek phono.

 

Zvok in nastavitve

Zvok mora biti predvsem uravnotežen. Ali naprava to zagotavlja, ne morete vedeti na prvi pogled. Če povemo drugače, večji zvočniki ne pomenijo nujno boljšega zvoka. Ali so visoki in nizki toni uravnoteženi ter zagotavljajo dober zvok, lahko ugotovite samo tako, da napravo preizkusite. Tudi manjše naprave so že opremljene s kontrolniki za nizke tone oz. s posebnim regulatorjem (equalizer). Govorimo o posebnih napravah ali programiranih algoritmih, ki skrbijo za ustrezno nastavitev zvoka in omogočajo, da so visoki toni bolj poudarjeni, zvok pa lahko do neke mere poljubno nastavite.

 




Bang & Olufsen, 2.852 EUR (za sestav na sliki)



 

Beosound 4

 

Pod rahlo ukrivljenim steklenim pokrovom, ki se odpre ob dotiku, se skrivata uporabniku prijazna nadzorna plošča in reža za SD-kartice.



Loewe, 500 EUR


 

Soundbox

 

Integrirana digitalna ojačevalnika in zmogljiva zvočnika skrbijo za izjemen zvok, ki je primerljiv z zvokom veliko večjih naprav.



Sony, 499 EUR



CMT-G2BNiP

 

Naprava je sestavljena iz glavne enote iz aluminija in dveh dvosistemskih zvočnikov z močjo 100 W. Zvočnika sta lakirana v visokem sijaju

 



Yamaha, 279 EUR



 

MCR-042

 

Yamahina tehnologija Music Enhancer skrbi za ustrezen zvok. Naprava je na prodaj v najrazličnejših barvah, zato jo lahko lepo umestite v vsak prostor.



Samsung, 149 EUR

MM-E330D

 

Tehnologija Phase-Plug zagotavlja čist zvok, snemalna naprava pa poskrbi, da ne zamudite svoje najljubše oddaje.