Tuesday, 16. April 2024
 
   
 

Naštevati vrhunske blagovne znamke, ki jih dobite v družinskem pohištvenem salonu Orion intertrade, bi bilo predolgo. Lep ambient ustvarja prava kombinacija, poudari hišna arhitektka Alenka Ružman.




»Ljudje se žal velikokrat bojijo, da bi morali z nakupom novega pohištva vse prenoviti, saj ostalo pohištvo ne bi več sodilo zraven. Vse se da uskladiti tudi z manjšimi popravki, na primer spremeniti barvo stene, zamenjati preprogo. Ni treba zaradi tega menjati talne obloge in podirati sten,« spodbuja Alenka Ružman, hišna arhitektka salona Orion intertrade.

Kaj obsega vaše področje dela v salonu Orion intertrade?

A: Svetovanje strankam, načrtovanje in skrb za izgled salona. V Orionu sem od leta 1991, od samega začetka.

 

Koliko postavitev v salonu vpliva na percepcijo obiskovalcev in ne nazadnje na pridobivanje novih naročnikov?

A: Zelo. Kos pohištva lahko postaviš zelo dobro ali pa ne. Včasih te objektivne okoliščine omejujejo, na primer osvetlitev salona, barva stene, in dobiš kombinacijo, ki ne funkcionira najbolje. Enkrat smo, na primer, stol Passion Philippa Starcka postavili na izložben podest in ljudje so ga takoj opazili. Ko smo ga premaknili ob lepo jedilno mizo, pa ga ni nihče več pogledal. Vsi mislimo, da ima stol mesto ob mizi, kar ni nujno res. Če umestiš kos tako, da funkcionira, postane za obiskovalca zanimiv, dopadljiv in se tudi prej proda.

 

Koliko naročnikov pride do vas zaradi salona, kjer lahko vidijo ambiente in otipajo razstavljene pohištvene kose. Koliko pa se jih za vas odloči zaradi že izvedenih interjerjev, ki jih vidijo pri prijateljih, znancih, sorodnikih?

A: Veliko je obojega. Poslujemo že od začetka samostojne države in mislim, da smo po dobrih dvajsetih letih znani kot salon z vrhunskim pohištvom višjega in srednjega cenovnega razreda, poleg tega znamo tudi načrtovati dobre ambiente.

 

Ali menite, da vsak interjer potrebuje vsaj en oblikovalski kos pohištva?

A: V vseh teh letih delovanja in stikov z ljudmi spoznavamo, da si je vedno znova treba vzeti čas, da ljudi izobrazimo o arhitekturi, dizajnu in svetovnih smernicah. Super je, če si naročnik lahko privošči kakšen lep oblikovalski kos pohištva, ki mu je zelo všeč, poleg tega pa še dobro funkcionira v njegovem ambientu, ga popestri. Takšen kos bo funkcioniral še leta. Ljudje se žal velikokrat bojijo, da bi morali, če se odločijo za nakup novega pohištva, vse prenoviti, saj ostalo pohištvo ne bi več sodilo zraven. Vse se da uskladiti tudi z manjšimi popravki, na primer spremeniti barvo stene, zamenjati preprogo. Ni treba zaradi tega menjati talne obloge in podirati stene.

 

 

 

Več v reviji H.O.M.E. november 2011

 

Fotografije Miran Kambič

Besedilo Ana Ivančič



Dvosed Rio poleg poležavanja ponuja tudi odlagalno površino za razne dobrote. V dvojni vlogi prav tako lahko nastopa klubska mizica − gugalnik Correalistisches Rocker, oboje Wittmann.




Viseča kuhinja Riciclantica iz Valcucine je izdelana iz aluminija, delovna plošča in hrbtišče sta v steklu. Rdeči mizi Nuur znamke Arper dajejo piko na i lahkotni stoli znamke Porro.





Mehko sedežno garnituro Camin dopolnjuje počivalnik Lester, oboje Wittmann. Črno-belo kombinacijo nadaljujeta namizna luč Toric in stoječe svetilo Shakti, oboje Kundalini. Preplet kavnih mizic znamke Kristalia vnaša tudi rdečo noto.