Saturday, 20. April 2024
 
   
 



Priročni kotiček ob štedilniku, kjer se zbirajo drobne stvari za vsakdanjo rabo.




Med zadnjim obiskom pariškega sejma Maison&Objet si je privoščila ročno izdelane okvirje za korekcijska očala Emmanuelle Khanh.




Preprosta kmečka miza je v njeni lasti že 20 let. Vsakih nekaj let dobi novo barvno preobleko.

 

 

 

 

 

Besedilo Ana Ivančič 

 

Foto Miran Kambič


... Andreji Krivošič, solastnici trgovine Nova, kjer najdete samo pohištvo in dekorativne izdelke s karakterjem. Takšen je tudi njen dom - na prvi pogled odštekan, a hkrati ubran in prikupno nenavaden. Njene najljubše blagovne znamke so Baxter, Gervasoni, Designers Guild in Ethnicraft.

 



Andreja poskuša vedno poiskati stvari, ki jo navdušijo in pustijo vtis. Takšen je tudi njen dom.




Počivalnik LC4, ki ga je Le Corbusier oblikoval leta 1928 in je še danes presežek tako z estetskega kot funkcionalnega vidika.

Značilnost mojega osebnega stila je … sproščenost pri kombiniranju posamičnih kosov, materialov, vzorcev in barv, pa vendar v ravnotežju in harmoniji.

 

Moj najljubši prostor v naši hiši je … Le Corbusierjev počivalnik ob kaminu, ki sicer ni moja last, ampak darilo mojemu možu Andreju, ki pa se mora za mesto na njem pogosto boriti z mano in najino mačko.

 

Nazadnje sem za dom kupila … preprogo Tempera Muliticolor, Christiana Lacroixa za Designers Guild. S svojo barvno paleto vnaša pozitivne vibracije v prostor, hkrati pa se odlično prilega ostalim kosom.

 

Naslednja stvar, ki jo nameravam kupiti za svoj dom, je ... postelja Ghost Gervasoni oblikovalke Paole Navone - nujna naložba!

 

V naši hiši bi spremenila … zgornje nadstropje hiše. V mislih je že dolgo ideja, da postane enovolumenski prostor, bivalna spalnica s kopalnico, moje zatočišče.

 

 

 

Več v reviji H.O.M.E. april-maj 2012