Saturday, 27. April 2024
 
   
 

H.O.M.E. vas popelje skozi nekaj novosti 23. bienala oblikovanja

 

 

 

 

Več si preberite v H.O.M.E. september-oktober 2012

 




Muzej za arhitekturo in oblikovanje obljublja široko zastavljen program za vse starosti in okuse. Ob osrednji razstavi BIO 23 na Gradu Fužine, kjer bodo potekali vodeni ogledi, predstavitve izdelkov, predvajanje filmov in ustvarjalne delavnice za otroke, vabi še na dogodke po drugih prizoriščih po Ljubljani.




Margo Konings in Margriet Vollenberg iz nizozemskega studia Organisation in Design: kustosinji BIO 23 sta izbor naredili na podlagi svojega koncepta Design relations/Razmerja v oblikovanju.




Mednarodna žirija, v sestavi Giulio Cappellini, Sven Jonke, Sophie Lovell, Jimmy MacDonald in Vasa J. Perović, bo med 101 razstavljenimi deli izbrala nagrajence BIO 23.





Sedež stola Up nemškega oblikovalca Martina Ballendata se kot spirala uvija od znotraj navzven in spet nazaj, s čimer zagotavlja udoben položaj sedenja, ustvarjen z inovativnim postopkom izdelave lupine.




Čevlji Popravi si sam italijanske oblikovalke Eugenie Morpurgo. Čevlje dobimo skupaj s kompletom za popravilo, ki ga lahko uporabimo tudi za druge stvari v hiši.




Zamisel 3-minutne čajne zgodbice, ki sta jo oblikovala Sara Badovinac in Peter Zabret pod imenom Prapesa, je, da čas, ko pripravljamo čaj, preživimo z branjem.