Tuesday, 23. April 2024
 
   
 

 

 

 

Pohištvo prihodnosti: H.O.M.E. nikoli ne spi, zato se je naša ekipa podala na nočni pohod po razstavnih prostorih kölnskega pohištvenega sejma. Predstavljamo vam utrinke s sejma imm cologne.

 

 

 

 




Leolux, od 3.250 EUR, otoman od 830 EUR

 

 

DRZNO
Kdo pravi, da so naslanjači z ušesi iz mode? Z živobarvnim naslanjačem Elixir so zadeli v polno. Oblikovali so ga za vse ljubitelje dobrega dizajna, ki si upajo več. Majhna kvadratna (in nastavljiva) ušesa tradicionalnemu naslanjaču vdihnejo kanček igrivosti.





Koinor, od 2.475 EUR (različica iz blaga)


 

 

ZLOŽLJIVO
„Vitka in skulpturalna sta besedi, s katerima lahko najbolje opišemo zofo Vogue. Naslon za hrbet je večstopenjsko nastavljiv in ga lahko dvignete ali spustite. Podjetje Koinor in oblikovalka Tamara Härty sta za svojo postavitev na sejmu prejela nagrado za inovativnost.







Bretz, 5.999 EUR za zofo Salt, 1.426 EUR za miza Stealth

 

 

 

ELEGANTNO
Kubizem se sreča z udobjem: zofa Salt s svojimi robovi deluje ostro kot solni kristali, vendar je kljub temu čudovito mehka. Velike blazine skrivajo robove in segajo prek naslona za hrbet ter s tem zagotavljajo popolno udobje.




Wittmann, od 2.625 EUR (za posteljno dno v kompletu z vzglavjem Teo)

 

 

LAHKOTNO

Je to čarovnija? Postelja Aria, ki jo oblikoval Paolo Piva, ima noge pomaknjene nazaj, zato se zdi, da lebdi nad tlemi. Postelja je kljub krhkemu videzu primerna za vzmetnice z žepkastim vzmetenjem, zato sodi med lažje različice sicer precej robustnejših postelj te vrste. Vzglavje Teo zaradi blazinaste oblike deluje še posebej mehko.


 

 

 

Več si preberite v reviji H.O.M.E. februar-marec 2013